Wie is Cindy Kusters?

Mijn naam is Cindy Kusters. Geboren in 1970 te Arnhem, mijn ouderlijke roots liggen in Java, Indonesië, daar komt mijn gebruinde kleurtje vandaan.

Hoe is mijn praktijk ontstaan? Vanuit mijn beleving mensen te willen begrijpen. Wie is hij of zij in zijn oorspronkelijke, natuurlijke kern? Wie zit er achter de maskers die hij/zij in zijn leven als bescherming heeft opgebouwd?

Toen ik na een flinke burn out met angstaanvallen besloot het roer in mijn leven om te gooien en in de psychotherapie te gaan werken, is er een totaal nieuwe wereld voor mij open gegaan. 

Samen werken

Er kwamen mensen op mijn pad om prachtige samenwerkingsverbanden mee aan te gaan. Van daaruit heb ik ook mijn bedrijfsnaam Co-Creation gekozen. Ik voel mij in mijn hart en nieren een echte Co-Creator, medeschepper van liefdevol en bewustzijnswerk samen met anderen die samen met mij hetzelfde doel voor de mensheid willen bereiken.

​​Onze natuurlijke essentie is pure kracht… Vloeiend en stromend is van nature onze energie… Passie is zichtbaar in onze stralende ogen als levenslust… Puur en onbevangen is jouw liefdevolle kern van waaruit jij ooit geboren bent. Dus als jij weer jezelf bent, dan……..

Oplossingsgericht

Je hulpvraag benader ik vanuit verschillende disciplines, hierbij maak ik gebruik van effectieve en oplossingsgerichte behandel- en/of coachingsmethoden.

Tevens werk ik vanuit inzichten en mogelijkheden die je tot nu toe zelf hebt ontwikkeld. Ik sluit als therapeute aan op jouw belevingswereld. Het doel van psychodynamische therapie is dat jij weer in je eigen kracht komt, en je weer vanuit jezelf verder kunt. Je kan dan weer gaan leven vanuit je positieve flow!

Psychodynamisch!

Psychodynamica is een therapievorm waarbij verschillende therapievormen worden gecombineerd. Dit werkt door middel van (weinig) gesprekken en het inzetten van inzicht- en verandertechnieken. Psychodynamische therapie is niet op een stoel gaan zitten, maar gaan doen!

Je kan gaan doen en hierdoor ervaren wat je overlevingsstrategieën en gewoonten zijn. Door deze herkenning van je gewoonte te ervaren, kan je ervoor kiezen een oplossing te ontdekken die echt bij jou past en zo tot een verandering komen. Als je immers de kern van je probleem niet weet, is het moeilijk iets te gaan veranderen. Als je kiest wat bij jou past, kan je zo tot een echte en blijvende verandering komen.

Sleutelwoorden in mijn aanpak zijn: Bewustwording en Liefdevolle Zelfreflectie

Verschillende technieken

Dynamiek is ook merkbaar in de diverse technieken die toe te passen zijn in de door mij gegeven therapieën. Je hoeft dan dus niet meer vooraf te bedenken: “Ga ik nu naar een EMDR therapeute of naar een psycholoog of toch liever naar een hypnotherapeute of naar een systeemtherapeute? Of zal ik toch maar gaan kiezen voor een familie-opstelling? De sessies worden aangepast op wat jij nodig hebt. Op die manier bied ik je een therapie aan die op maat wordt gemaakt en die exact zal aansluiten op jouw hulpvraag.

Registraties

SKJ Jeugd- en gezinsprofessional

Bij de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) ben ik onder nummer 100022364 geregistreerd als Jeugd- en Gezinsprofessional. Meer informatie vind je op de informatiepagina voor ouders.

BCZ registertherapeut 

Het RBCZ registreert en certificeert beroeps- beoefenaren op hbo-niveau van de complementaire zorg en alternatieve geneeswijzen.  De eisen die de RBCZ stelt zijn terug te vinden de website.

Ik ben geregisteerd onder nummer 912121R.