Emotioneel lichaamswerk

Emotioneel lichaamswerk heeft tot doel om de lichaamsenergie weer te laten stromen. Lichaamsgerichte coaching gaat uit van de wijsheid van het lichaam. Wanneer cliënten weer contact krijgen met deze wijsheid en daarnaar leren luisteren, ontstaat er een nieuw innerlijk kompas voor het leven.

Groepsdynamiek

Waarom werken in een groep?

Omdat ik heb gezien dat het werken in een groep een meerwaarde geeft in de individuele veranderingsprocessen. Doordat je hoort en ziet wat het verhaal van de ander is, kan dit jou raken en in positieve zin een extra boost geven aan jouw eigen veranderingsproces. Ineens zie je dan: ‘Hé, hij of zij worstelt eigenlijk met hetzelfde thema als ik.’ De dynamiek van een groepsproces is verbindend, krachtig en waardevol.

Hoe ga jij nieuwe kracht ervaren?

We gaan werken met ademhaling, stemgeluid en lichaamshoudingen. Daarbij zal gevoel loskomen. Gevoel dat vastzit, verborgen zit in het lichaam. Misschien verdriet, angst, boosheid. Ook vreugde en uitgelatenheid. De oefeningen worden heel precies voorgedaan en zo nodig individueel uitgelegd. Er is geen enkel prestatieniveau, geen enkele beoordeling over jou van mij. Jij bent zelf de maatstaf. Als je gevoelens niet langer verstopt of ontkent, als ze er mogen zijn, ga je een blije nieuwe kracht in jezelf herkennen.

Inzicht en gevoel

Wat is de sleutel tot blijvende verandering?

Bij lichaamsgerichte coaching leer ik je dat de sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht. Alleen inzicht is vaak onvoldoende als er diep van binnen belemmerende gevoelens zitten.

Begeleiding via gesprekken leidt tot meer inzicht, maar lichaamsgericht coachen gaat er van uit dat daadwerkelijke verandering naast het mentale niveau, ook het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig heeft. Deze vorm van coaching is daarom een goede aanvulling op vormen van persoonlijke begeleiding die voornamelijk op inzicht gericht zijn. 

Via een aantal methodes verdiepen we het contact met het lichaam, waardoor het lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen, wat een belangrijke voorwaarde is tot persoonlijke groei en transformatie. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met je zelf, met wie je werkelijk bent.

Meer energie

Blokkades opheffen

Een dieper contact met het lichaam betekent tevens dat de levensenergie beter gaat stromen. Als die energie niet vrij stroomt wegens blokkades, voelt dat als pijn, afwezigheid, kou of spanning. Je leert hoe je zulke blokkades kunt opheffen zodat de algehele energie weer vrijer kan doorstromen. Daardoor is deze vorm van coaching zeer geschikt om te werken met mensen die lijden aan chronische stressklachten, aanhoudende vermoeidheid (die kan zijn veroorzaakt door hoge sensitiviteit) of die in een burn-out zijn geraakt. Ook draagt het bij aan het voorkomen van burn-out klachten.

Als lichaamsgericht coach zet ik mijn eigen lichaamsbewustzijn in als middel in de begeleiding van mijn cliënten. Wat er gebeurt in de interactie tussen mij en de cliënt is een belangrijk deel van het coachingsproces. Als lichaamsgericht coach ben ik mij bewust van wat zich afspeelt in onze interactie en weet ik dit te hanteren als ondersteuning in het coachingsproces.

Vraag naar de agenda voor data geplande weekenden: Emotioneel Lichaamswerk.

Neem contact op

Maximaal aantal deelnemers: zes per groep, start meerdere malen per jaar. Omdat ik per deelnemer voldoende aandacht wil kunnen geven, houd ik de groep kleinschalig.