Regressie- en hypnotherapie

Regressie- en hypnotherapie is een krachtige methode om belemmerende blokkades weg te nemen.


95% is onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn

Ons menselijk denken en handelen wordt voor 95 procent bepaald door ons onderbewustzijn. Het is de automatische piloot van waaruit we ons leven en waarin onze gewoonten, overtuigingen en ervaringen zijn vastgelegd. Op het moment dat een client(e) bij mij komt en zegt: ‘Maar ik ben me er meestal niet bewust van, waarom en hoe en wanneer ik dit doe.’, weet ik dat er therapeutisch in het onderbewustzijn mag gaan worden gewerkt.

We zijn gewend met onze bewuste geest te ‘praten’ tegen ons onderbewuste in een poging sturing aan ons leven te geven. Vandaar dat verandering vaak als moeizaam of niet blijvend wordt ervaren.

De onderbewuste geest

Met regressie- en hypnotherapie heb je direct toegang tot je onderbewuste geest en vindt de verandering in het onderbewuste plaats. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van trance. Trance is een krachtig middel. Het is de sleutel tot de wereld van ons onderbewustzijn. Via ons onderbewustzijn krijgen we toegang tot het gedrag, de patronen en de overtuigingen die ons in ons dagelijks leven beperken. Het is ook de toegang tot onze ware kern en het enorme vermogen dat we hebben om onszelf te transformeren en werkelijk succesvol te zijn in ons leven.

Trance is niets anders dan je focus bepalen. Als je bijvoorbeeld in een boek verzonken raakt in een verhaal terwijl jij heerlijk ontspannen zit of ligt in je bank. Dan is dat al in trance zijn. Je bent dan ontspannen aanwezig in je eigen lichaam, in je eigen verhaal. Prikkels van buitenaf dringen dan meestal niet meer door. Zo simpel is trance uit te leggen en therapeutisch gezien is deze toestand onder begeleiding op te wekken.

In trance werken heeft een aantal voordelen:

Je bent vatbaarder voor positieve ideeën en gedachtes. We noemen dat autosuggestie. Je mobiliseert je eigen kracht.

Het is heel makkelijk om je goed te laten ontspannen (ontspanningstherapie), waardoor je inzicht en mogelijkheden dieper gaat dan enkel alleen in je denken mogelijk zou zijn.

Het is makkelijker om beperkende herinneringen, patronen en overtuigingen naar boven te halen, die je dan kunt herkennen, verwerken en transformeren (regressietherapie- en hypnotherapie).

Je kunt zelf invloed uitoefenen op het helend vermogen van jouw eigen lichaam (effectief bij pijnbestrijding; Medische Hypnotherapie).

Doel is: Jou in je eigen kracht laten staan!